Reis Aanbod
Image default
Aanbiedingen

Tips voor een aantal mooie vaarroutes

 

Op vakantie met jouw eigen boot? Dan kun je in eigen land al veel verschillende vaarroutes vinden waar je kunt genieten. Je hoeft namelijk helemaal niet ver te gaan om een goede vakantie te hebben. Alleen moet je dan wel weten waar je allemaal naar toe kan en hoe je hierheen kunt varen. De beste vakanties vier je in ieder geval door de drukke wateren te vermijden. Je ziet hier veel meer en hebt ook de mogelijkheid om meer natuur te ontdekken. Nederland heeft namelijk veel mooie natuur om dagenlang tot rust te komen.

De wateren rondom Rotterdam ontdekken

Als je een boot van 4 Beaufort hebt, kun je onder andere de zee naar Rotterdam bevaren. Je kunt vanuit deze zee naar het achterland varen. Hierbij kun je de drukke Maasmond vermijden en zuidelijker via het Slijkgat te gaan. Vanhieruit ga je door de Goereese sluis naar het Haringvliet. Je kunt dan bepalen waar je doorheen gaat, zodat je een interessante route tot jouw beschikking hebt. Ga bijvoorbeeld naar de Oude Maas of het Hollandsch Diep en ontdek weer een nieuw stukje Nederland. Je geniet hiermee altijd van de natuur.

Ga voor Brabantse wateren

Wil je nog meer rust? Dan kun je ook door Noord-Brabant gaan varen. De Brabantse wateren staan erom bekend dat er weinig verkeer is, zodat je verschillende steden op jouw gemak kunt gaan ontdekken. Ga via de Dintel, de Mark en het Markkanaal om bij Breda, Roosendaal, Tilburg en Oosterhout uit te komen. Je mijdt hiermee onder andere de drukke Volkeraksluizen en hoeft ook niet langs Moerdijk. Voornamelijk voor de kleinere motorboten is dit de beste route voor jouw vakantie en je kunt eenvoudig aanmeren in een van de havens om door de stad te lopen.

Genieten van de natuur bij de Waddeneilanden

Wat de mensen nog het meeste aantrekt, zijn de Waddeneilanden. Een ritje Friesland en Groningen mag daarom ook niet ontbreken. Hier geniet je nog van de natuur zoals het zou moeten zijn. Je kunt verschillende vaarroutes nemen en nog een deel van de provincies ontdekken. Daarbij meer je eenvoudig aan bij een van havens om nog een deel van de Waddeneilanden zelf te ontdekken. Deze eilanden hebben jou namelijk voldoende te bieden en je hebt een onvergetelijke vaarvakantie in het verschiet.  

 

 

Gerelateerde artikelen

Op vakantie in een strandhuisje met de hond

Op je gemak Europa ontdekken

Beste jachthavens van Nederland