Reis Aanbod
Image default
Aanbiedingen

Hoe je een kantoor inricht dat productiviteit stimuleert

De manier waarop je kantoor is ontworpen kan een grote invloed hebben op de productiviteit van werknemers. Een goed ontworpen kantoor kan samenwerking en creativiteit bevorderen, terwijl een slecht ontworpen kantoor kan leiden tot ontevredenheid van werknemers en verminderde productiviteit. Wat kun je doen om een kantoor te ontwerpen dat de productiviteit bevordert?

 

1. Integreer natuurlijk licht:

Volgens vele studies van gerenommeerde universiteiten zijn werknemers die toegang hebben tot natuurlijk licht productiever dan degenen die dat niet hebben. Probeer, indien mogelijk, grote ramen in je kantoorontwerp te verwerken. Dit zal niet alleen de productiviteit van de werknemers ten goede komen, maar ook de energierekening!

 

2. Gebruik kleur verstandig: 

Kleur kan een grote invloed hebben op hoe mensen zich voelen. Zo wordt blauw vaak geassocieerd met kalmte en sereniteit, terwijl rood wordt geassocieerd met energie en opwinding. Denk bij het kiezen van kleuren voor je kantoor na over de stemming die je wilt creëren en kies dienovereenkomstig.

 

3. Creëer verschillende soorten werkruimtes 

Werknemers hebben afwisseling in hun werkomgeving nodig om productief te zijn. Probeer binnen je kantoor verschillende soorten werkruimten te creëren, zoals individuele bureaus, samenwerkingstafels, besloten vergaderruimten, enz. Dit geeft werknemers de mogelijkheid om het type ruimte te kiezen dat op elk moment het beste bij hun behoeften past.

 

4. Zorg voor voldoende rust

Het kunnen overleggen is natuurlijk heel erg handig, echter is er voor sommige werknemers ook een vraag naar rust. Wanneer iedereen telkens van bureau naar bureau loopt merk je al snel dat er veel geroesemoes ontstaat. Dit kun je voorkomen door goede akoestiek toe te passen binnen jouw kantoor. Dit doe je door voldoende geluidsschermen en dergelijke te plaatsen.

 

Kantoorinrichting met Kato

Door natuurlijk licht in te bouwen, kleur verstandig te gebruiken en verschillende soorten werkruimten binnen je kantoor te creëren, kun je de productiviteit van werknemers stimuleren en een algehele betere werkomgeving creëren. Heb jij hulp nodig bij jouw kantoorinrichting? Neem dan een kijkje op https://katoprojecten.nl/kantoorinrichting/  en ontdek de vele mogelijkheden bij Kato!

https://katoprojecten.nl/