Reis Aanbod
Image default
Aanbiedingen

Geen lekkende borsten meer

Zoogkompressen, ook borstcompressor genoemd, zijn een zeer nuttig accessoire voor borstvoeding. Ze worden in een gewone of een borstvoedingsbeha geplaatst en kunnen de moedermelk van lekkende borsten absorberen om gêne te voorkomen, en je kleding beschermen tegen vlekken.

Lekkende borsten

Lekkende borsten komen vaker voor in de eerste dagen van borstvoeding, wanneer de hoeveelheid moedermelk zich aanpast aan de behoeften van je baby. Misschien hebt je Misschien lekt u een paar weken, maar het kan ook zijn dat je net zo lang met lekken te maken hebt als jij jouw baby borstvoeding geeft.

Je kunt gaan lekken als je je baby hoort huilen, als je borsten erg vol worden, als je intiem bent met je partner, of zonder enige reden. Hier zijn enkele andere redenen waarom je zoogkompressen nodig zou kunnen hebben:

  • Tijdens de eerste paar weken van borstvoeding, wanneer je melk voor het eerst binnenkomt

  • Als je een paar uur weg bent van je baby

  • Als je weer aan het werk gaat

  • Als je een overvloedige melkaanvoer hebt

  • Tijdens intieme ontmoetingen

  • s Nachts als je slaapt

Het juiste borstkussen kiezen

Kies zoogkompressen die zacht en absorberend zijn en gemaakt zijn van katoen. Ze moeten je borsten laten ademen, dus vermijd maandverbanden met waterdichte of plastic voeringen die vocht tegen je huid kunnen houden. Je moet de zoogkompressen ook vervangen als ze nat worden.

Soorten borstcompressoren

Borstcompressoren zijn er in verschillende soorten, vormen en maten, en ze kunnen wegwerpbaar of herbruikbaar zijn. Sommige hebben plakstrips om ze op hun plaats te houden en te voorkomen dat ze in je beha verschuiven, terwijl andere zich naar de vorm van je borst vormen.

Wegwerp zoogkompressen: Wegwerp zoogkompressen zijn ontworpen om één keer te dragen en daarna weg te gooien. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en diktes, dus misschien wil je een paar verschillende merken proberen om te zien welk merk je het beste bevalt. Wegwerp compressors zijn ook ideaal voor als je uitgaat of op reis bent, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over het wassen ervan. Maar na verloop van tijd kunnen wegwerpproducten duur worden, omdat je steeds nieuwe moet kopen.

Herbruikbare zoogkompressen: Herbruikbare zoogkompressen zijn kosteneffectiever omdat je ze kunt dragen, wassen en steeds opnieuw kunt gebruiken. Ze zijn ook milieuvriendelijk omdat je niet elke dag meerdere maandverbanden weggooit (ze belanden niet op een stortplaats). Je zult een paar paar moeten kopen omdat je ze vaak moet vervangen, en je zult er een paar bij de hand moeten hebben terwijl de andere in de was zitten.

Siliconen compressors: Zoogkompressen van silicone zijn niet absorberend. In plaats daarvan oefenen ze een zachte druk uit op de borst om lekken te voorkomen. Deze zoogkompressen zijn gemaakt van zachte siliconen en hebben een klevend oppervlak dat zich direct aan de borst hecht, zodat ze met of zonder beha kunnen worden gedragen. Ze worden vaak gebruikt onder mooie kleding of bij het zwemmen.

Zelfgemaakte zoogkompressen: Zoogkompressen kunnen gemakkelijk worden gemaakt van een verscheidenheid aan items. Je kunt wegwerpluiers of maandverband verknippen zodat het in je beha past, je kunt een zakdoek of een ander stuk katoen gebruiken, het opvouwen en over je borsten leggen of, als je kunt naaien, een paar lagen absorberend materiaal aan elkaar naaien tot een ronde vorm, of een andere vorm die voor jou comfortabel is. Als jij je eigen kompressen maakt, vermijd dan kunstmatige materialen. Het beste is om 100% katoenen stof te gebruiken, die beter lekken opvangt en zacht is voor de huid.

Hydrogel kompressen: Hydrogel maandverbanden worden niet gebruikt om door te lekken. Ze worden vaak gebruikt om pijnlijke tepels te verzachten en te genezen, en ze kunnen in de koelkast of vriezer worden bewaard om ze koelte te geven. Als je pijnlijke, gebarsten tepels hebt, kunnen hydrogel kompressen nuttig zijn

Gerelateerde artikelen

Op je gemak Europa ontdekken

Beste jachthavens van Nederland

Een Wanders gaskachel uit Gelderland als stookalternatief