Reis Aanbod
Image default
Aanbiedingen

Een busverhuur bedrijf

Een groepsreis heeft veel voorbereiding nodig. Naast de bus die gehuurd moet worden heb je de accommodatie, reisverzekering en eten en drinken voor de groep. Veel zaken moet je zelf regelen. Sommige kan je overlaten aan het busverhuur bedrijf.

Wat doet het busverhuur bedrijf?

Vanaf het moment dat je de bus instapt zorgt het busverhuur bedrijf voor jou. Dat betekend dat er in de bus genoeg stoelen zijn voor elke passagier. En nog belangrijker dat er ook genoeg gordels zijn voor de passagiers. Daarnaast zijn de passagiers verzekerd door het verhuur bedrijf. Een dagtocht is hiermee grotendeels klaar. Voor een langere vakantie hebben de passagiers nog een goede reisverzekering nodig voor als ze niet in de bus zijn.

Rijtijdenwet

Een verhuurbedrijf is ook verantwoordelijk voor het gedrag en acties van de door hun voorziene chauffeur. Deze chauffeur mag niet meer dan 4,5 uur achter elkaar rijden. Na die 4,5 uur rijden moet de chauffeur 45 minuten rusten. Het heeft dan ook geen enkele zin om de chauffeur te vragen om langer dan die 4,5 uur te rijden. Voor reizen die (enkele reis) langer dan 4,5 uur duren worden er soms ook wel twee chauffeurs meegezonden.

Lunch en ontspanning

Het is geen verplichting maar er zijn een aantal bedrijven die ook andere zaken van jou en je medepassagiers kunnen overnemen. Zo kunne ze voorzien in bijvoorbeeld een middaglunch of een bezoek aan een attractie, in de tijd dat de buschauffeur moet rusten. Als je daarnaast een extra ontspannen reis van wil maken kan je tevens kiezen voor een luxe bus, zoals een VIP bus.

Een busverhuur bedrijf heeft bussen te huur voor jouw groepsreis. Het bedrijf zorgt voor genoeg stoelen en gordels. Daarnaast moet een chauffeur zich altijd aan de rijtijdenwet houden. Bij sommige bedrijven die bussen verhuren kan je tenslotte ook kiezen welke soort bus je huurt en hoeveel luxe je hebt in de bus. Zo gaat je vakantie of dagje uit ontspannen van start.