Reis Aanbod
Image default
Aanbiedingen

Beste jachthavens van Nederland

Met het mooie weer in het verschiet, is het ideaal om er op uit te trekken met jouw jacht. De meeste mensen dromen ervan om verre reizen te gaan maken. Met het coronavirus is het echter nog niet mogelijk om overal naartoe te gaan. Gelukkig zijn er ook voldoende jachthavens in Nederland te vinden waar je een goede tijd kunt gaan beleven. Er zijn daarom een aantal jachthavens die niet overgeslagen mogen worden tijdens jouw reizen. Onderstaande jachthavens verdienen een plekje op jouw route.

Jachthavens voor interessante uitstapjes

Een van de beste jachthavens van Nederland is Marina Volendam. Het is een relatief nieuwe jachthaven, welke in 2007 geopend is. Dankzij de 500 beschikbare ligplaatsen kun je jouw jacht te allen tijde kwijt. Het ligt direct aan het Markerweer, waardoor je ook weer verder kunt gaan reizen. Je kunt ook de andere kant op varen en naar Jachthaven Bruinisse gaan. Vanuit deze haven kun je namelijk heel Zeeland genieten. Je ligt vlakbij het Grevelingenmeer en hebt in de omgeving voldoende te doen om te genieten van een leuke vakantie.

Voldoende te doen rondom het IJsselmeer

Als je op zoek bent naar een levendige haven, dan is Compagnieshaven Enkhuizen wellicht iets voor jou. Deze haven aan het IJsselmeer heeft 625 plekken waar je aan kunt meren en vanuit hier een vna de recreatieve mogelijkheden kunt bekijken. In de haven zelf heb je een à la carte restaurant, supermarkt en verschillende andere winkels. Daarnaast biedt de stad ook voldoende opties om urenlang rond te lopen. Je kunt van hieruit ook door naar Marina Makkum. Deze ligt namelijk tussen het IJsselmeer en het wad en is een haven voor jong en oud. Er zijn luxe faciliteiten te vinden.

Genieten van de natuur

Een andere haven die niet overgeslagen mag worden tijdens jouw reis, is Passantenhaven Terschelling. Het gebied rondom de Waddeneilanden is een van de meest populaire vaarbestemmingen, doordat de natuur jou veel te bieden heeft. Deze haven ligt in de enige natuurlijke baai van Nederland, waardoor je nog echt kunt genieten. Het enige wat je dan nog nodig hebt, is een jacht om er naartoe te gaan. Super Lauwersmeer is een van de plekken waar je kunt gaan kijken.