Beste jachthavens van Nederland

Met het mooie weer in het verschiet, is het ideaal om er op uit te trekken met jouw jacht. De meeste mensen dromen ervan om verre reizen te gaan maken. Met het coronavirus is het echter nog niet mogelijk om overal naartoe te gaan. Gelukkig zijn er ook voldoende jachthavens in Nederland te vinden waar je een goede tijd kunt gaan beleven. Er zijn daarom een aantal jachthavens die niet overgeslagen mogen worden tijdens jouw reizen. Onderstaande jachthavens verdienen een plekje op jouw route.

Jachthavens voor interessante uitstapjes

Een van de beste jachthavens van Nederland is Marina Volendam. Het is een relatief nieuwe jachthaven, welke in 2007 geopend is. Dankzij de 500 beschikbare ligplaatsen kun je jouw jacht te allen tijde kwijt. Het ligt direct aan het Markerweer, waardoor je ook weer verder kunt gaan reizen. Je kunt ook de andere kant op varen en naar Jachthaven Bruinisse gaan. Vanuit deze haven kun je namelijk heel Zeeland genieten. Je ligt vlakbij het Grevelingenmeer en hebt in de omgeving voldoende te doen om te genieten van een leuke vakantie.

Voldoende te doen rondom het IJsselmeer

Als je op zoek bent naar een levendige haven, dan is Compagnieshaven Enkhuizen wellicht iets voor jou. Deze haven aan het IJsselmeer heeft 625 plekken waar je aan kunt meren en vanuit hier een vna de recreatieve mogelijkheden kunt bekijken. In de haven zelf heb je een à la carte restaurant, supermarkt en verschillende andere winkels. Daarnaast biedt de stad ook voldoende opties om urenlang rond te lopen. Je kunt van hieruit ook door naar Marina Makkum. Deze ligt namelijk tussen het IJsselmeer en het wad en is een haven voor jong en oud. Er zijn luxe faciliteiten te vinden.

Genieten van de natuur

Een andere haven die niet overgeslagen mag worden tijdens jouw reis, is Passantenhaven Terschelling. Het gebied rondom de Waddeneilanden is een van de meest populaire vaarbestemmingen, doordat de natuur jou veel te bieden heeft. Deze haven ligt in de enige natuurlijke baai van Nederland, waardoor je nog echt kunt genieten. Het enige wat je dan nog nodig hebt, is een jacht om er naartoe te gaan. Super Lauwersmeer is een van de plekken waar je kunt gaan kijken.

Een busverhuur bedrijf

Een groepsreis heeft veel voorbereiding nodig. Naast de bus die gehuurd moet worden heb je de accommodatie, reisverzekering en eten en drinken voor de groep. Veel zaken moet je zelf regelen. Sommige kan je overlaten aan het busverhuur bedrijf.

Wat doet het busverhuur bedrijf?

Vanaf het moment dat je de bus instapt zorgt het busverhuur bedrijf voor jou. Dat betekend dat er in de bus genoeg stoelen zijn voor elke passagier. En nog belangrijker dat er ook genoeg gordels zijn voor de passagiers. Daarnaast zijn de passagiers verzekerd door het verhuur bedrijf. Een dagtocht is hiermee grotendeels klaar. Voor een langere vakantie hebben de passagiers nog een goede reisverzekering nodig voor als ze niet in de bus zijn.

Rijtijdenwet

Een verhuurbedrijf is ook verantwoordelijk voor het gedrag en acties van de door hun voorziene chauffeur. Deze chauffeur mag niet meer dan 4,5 uur achter elkaar rijden. Na die 4,5 uur rijden moet de chauffeur 45 minuten rusten. Het heeft dan ook geen enkele zin om de chauffeur te vragen om langer dan die 4,5 uur te rijden. Voor reizen die (enkele reis) langer dan 4,5 uur duren worden er soms ook wel twee chauffeurs meegezonden.

Lunch en ontspanning

Het is geen verplichting maar er zijn een aantal bedrijven die ook andere zaken van jou en je medepassagiers kunnen overnemen. Zo kunne ze voorzien in bijvoorbeeld een middaglunch of een bezoek aan een attractie, in de tijd dat de buschauffeur moet rusten. Als je daarnaast een extra ontspannen reis van wil maken kan je tevens kiezen voor een luxe bus, zoals een VIP bus.

Een busverhuur bedrijf heeft bussen te huur voor jouw groepsreis. Het bedrijf zorgt voor genoeg stoelen en gordels. Daarnaast moet een chauffeur zich altijd aan de rijtijdenwet houden. Bij sommige bedrijven die bussen verhuren kan je tenslotte ook kiezen welke soort bus je huurt en hoeveel luxe je hebt in de bus. Zo gaat je vakantie of dagje uit ontspannen van start.

 

Tips voor een aantal mooie vaarroutes

 

Op vakantie met jouw eigen boot? Dan kun je in eigen land al veel verschillende vaarroutes vinden waar je kunt genieten. Je hoeft namelijk helemaal niet ver te gaan om een goede vakantie te hebben. Alleen moet je dan wel weten waar je allemaal naar toe kan en hoe je hierheen kunt varen. De beste vakanties vier je in ieder geval door de drukke wateren te vermijden. Je ziet hier veel meer en hebt ook de mogelijkheid om meer natuur te ontdekken. Nederland heeft namelijk veel mooie natuur om dagenlang tot rust te komen.

De wateren rondom Rotterdam ontdekken

Als je een boot van 4 Beaufort hebt, kun je onder andere de zee naar Rotterdam bevaren. Je kunt vanuit deze zee naar het achterland varen. Hierbij kun je de drukke Maasmond vermijden en zuidelijker via het Slijkgat te gaan. Vanhieruit ga je door de Goereese sluis naar het Haringvliet. Je kunt dan bepalen waar je doorheen gaat, zodat je een interessante route tot jouw beschikking hebt. Ga bijvoorbeeld naar de Oude Maas of het Hollandsch Diep en ontdek weer een nieuw stukje Nederland. Je geniet hiermee altijd van de natuur.

Ga voor Brabantse wateren

Wil je nog meer rust? Dan kun je ook door Noord-Brabant gaan varen. De Brabantse wateren staan erom bekend dat er weinig verkeer is, zodat je verschillende steden op jouw gemak kunt gaan ontdekken. Ga via de Dintel, de Mark en het Markkanaal om bij Breda, Roosendaal, Tilburg en Oosterhout uit te komen. Je mijdt hiermee onder andere de drukke Volkeraksluizen en hoeft ook niet langs Moerdijk. Voornamelijk voor de kleinere motorboten is dit de beste route voor jouw vakantie en je kunt eenvoudig aanmeren in een van de havens om door de stad te lopen.

Genieten van de natuur bij de Waddeneilanden

Wat de mensen nog het meeste aantrekt, zijn de Waddeneilanden. Een ritje Friesland en Groningen mag daarom ook niet ontbreken. Hier geniet je nog van de natuur zoals het zou moeten zijn. Je kunt verschillende vaarroutes nemen en nog een deel van de provincies ontdekken. Daarbij meer je eenvoudig aan bij een van havens om nog een deel van de Waddeneilanden zelf te ontdekken. Deze eilanden hebben jou namelijk voldoende te bieden en je hebt een onvergetelijke vaarvakantie in het verschiet.  

 

 

Leukste activiteiten voor op en aan het water!

De zomer staat weer voor de deur. Zonnig weer, zwoele zomerdagen en overheerlijke ijsjes eten: dit zijn allemaal karakteristieke zaken voor de zomer. Daarnaast horen zwemmen in de zee en flaneren op het strand als vanzelfsprekend ook bij dit fijne seizoen. Veel mensen vinden het lastig om met de warmte om te gaan. Watersporten en wateractiviteiten zijn de ultieme manier om lekker verkoeling te kunnen vinden tijdens deze warme periode. De meeste mensen denken echter dat zwemmen en varen de enige manieren zijn op verkoeling te kunnen vinden. Niets is minder waar!

Wat kun je doen om verkoeling te vinden?

Er zijn diverse manieren om verkoeling te vinden. Hieronder worden verschillende wateractiviteiten genoemd die je allemaal kan doen om de warmte te verminderen.

Suppen

Een populaire watersport die nu helemaal hip is, is suppen. Suppen staat voor Stand Up Paddle. Je staat op een surfboard en je beweegt je voort met een peddel. Het is minder moeilijk dan surfen, omdat het water minder woest is waarop je je bevindt. Het is een originele manier om de omgeving beter te leren kennen en een leuke activiteit om met vrienden of familie te doen! Zo leer je elkaar wellicht ook iets beter kennen.

Waterskiën

Waterskiën is een erg originele en intensieve sport, maar het geeft je zeker voldoening als het je lukt om een langer stuk op de ski’s te blijven staan. Daarnaast is het ook nog eens lekker fris: de wind in je haren en de koelte van het water is heel fijn op een warme zomerdag. Er zijn verscheidene plekken in Nederland waar je kan oefenen met waterskiën door een kabelskibaan. Zo kan je het waterskiën goed onder de knie krijgen, aangezien het begin erg lastig is. Je moet er gevoel voor krijgen. Als je eenmaal de kneepjes van het vak hebt geleerd, kan je ook proberen om achter een boot te blijven staan. Als je echt de smaak te pakken hebt, kan je ook zelf ski’s kopen bij een watersportwinkel!

Varen op een prachtige plas

Een andere leuke activiteit die veel mensen in de zomer ondernemen is varen op een grote plas. Ze huren een zeilboot, motorbootje of fluisterboot en genieten zo op het water van de wind en van de stilte om hun heen. Varen in de Weerribben is bijvoorbeeld een fantastische ervaring. In dit natuurgebied kijk je je ogen uit! Je kan natuurlijk ook zelf een bootje aanschaffen, zodat je er meerdere seizoenen plezier van kan hebben. Wellicht een dure investering, maar dubbel en dwars het geld waard! Bovendien kan je je boot altijd weer doorverkopen als je er genoeg van hebt. Veel mensen vinden varen een fantastische bezigheid. Wat is er leuker dan gezellig picknicken op het water met allemaal lekkere cocktails en hapjes, zoals pannenkoeken en croissantjes. Dit is onwijs knus en bovendien kan je een verfrissende duik maken als je het te heet krijgt!

Zwemmen in een verkoelend meertje

Het klinkt nogal voor de hand liggend en simpel, maar zwemmen is een van de beste manieren om in de zomer verkoeling te kunnen vinden. Je kan met je vrienden een rustig meertje opzoeken om hier lekker in te zwemmen met zijn allen en zo de hitte te ontlopen. Erg gezellig en ook nog eens ijskoud. Een goede combinatie in de zomer!

 

En, heb jij ook zo’n zin gekregen in de zomer? Hebben bovenstaande ideeën je kunnen inspireren? Het zijn originele en leuke uitstapjes die bovendien erg budgetproof zijn. Een aanrader om de warme zomer te kunnen overleven. Wanneer ga jij een van deze activiteiten doen? 

 

Op vakantie in een strandhuisje met de hond

Op vakantie met je huisdier? Denk eens aan een strandhuisje met de hond. Je hond kan optimaal genieten van het strand en de zee. Vaak vinden ze het heerlijk om te spelen op het strand. En je zal niet de enige zijn met de hond. Bovendien is het voor jouzelf ook heerlijk om op het strand te wandelen of in de zee te zwemmen. Een strandhuisje huren met de hond kun je huren in heel Nederland. Je kunt op deze website hier meer over vinden, zoals de huidige prijzen en beschikbaarheden.

Met de honden naar Zeeland of de Waddeneilanden

Een strandhuisje met de hond vind je overal in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan Zeeland. Daar kun je niet alleen mooie strandwandelingen maken, maar ook de mooie omgevingen buiten het strand ontdekken. Er zijn in Zeeland meer dan voldoende wandelingen en fietstochten te maken in de natuur. Ook de Waddeneilanden hebben behalve stranden nog bijzondere natuur. Bovendien zit je op de Waddeneilanden lekker afgelegen in je strandhuisje met de hond. Je vindt de verschillende huisjes door deze website te bezoeken.

De gezelligheid opzoeken vanuit je strandhuisje

Wie liever toch drukte en evenementen wil kunnen opzoeken vanuit het strandhuisje met de hond, kan misschien beter kijken naar strandhuisje in Zuid-Holland of Noord-Holland. Denk bijvoorbeeld aan Hoek van Holland of Scheveningen. Maar ook in deze provincies zijn voldoende rustigere omgevingen waar je ook een strandhuisje met de hond kunt huren. De huisjes vind je op deze website. Er zijn grotere en kleinere huisjes, er zit dus vast iets bij naar jouw smaak. Je kunt met meer of minder mensen een strandhuisje huren. Let er wel op dat je niet altijd je huisdier mee mag nemen. Controleer dit dus voor je je strandhuisje met de hond boekt.

 

https://www.strandhuisjes-overzicht.nl/